lauantai 27. lokakuuta 2012

Kaunein lasiesine

Tämä on ehkä kaunein lasiesine mitä tällä hetkellä omistan. Rakkaus tähän syntyi ensikatseella, kun tämän naapurikaupungin kirpparilla vuosia sitten näin. Ensiajatukseni oli, että tämä on varmaan hirveän kallis, mutta eipäs ollutkaan, onnekseni. Kahdeksan euroa tästä maksoin ja kun tämä kotiin pääsi, aina on ollut esillä. Milloin vati kantaa näitä silkkikukkia, milloin aitoja hedelmiä tai lasisia hedelmiä. Yksi asia on myös ollut varma: kaikki ystäväni ovat olleet myös ihastuneita tähän maljaan.

Korkeutta tällä esineellä on n. 27cm ja maljan leveyttä n. 23cm. Jos vain tiedät jotain maljan syntyhistoriasta, niin mielelläni otan tietoa vastaan.

Yksi muisto tästä maljasta on myös jäänyt: kirpparilla kassalla oli vanhempi rouvahenkilö ja hän hieman marmatti, että ihmiset ostavat hienoja esineitä ja sitten eivät enää haluakkaan niitä. Jäi varmaan jo senkin takia rouvan sanat mieleen, sillä siinä oli pieni ristiriita kirpparien toimintamalliin liittyen. Siitä mistä ei enää pidä, voi myydä eteenpäin toiselle haluajalle, edullisesti.

 Ihania löytöhetkiä!

6 kommenttia:

 1. Löysin vasta tänään blogisi.
  Sinulla on kaunis lasimalja. Kirpparilla ollut henkilö ei ilmeisesti ymmärtänyt, että ihmiset laittavat myyntiin tavaroita monista eri syistä. Monella on kotona tavaraa jo enemmän kuin tarvitsevat ja vanhan sukulaisen perintöjä ei mahdu enää kaappeihin. Joku vanhus saattaa muuttaa pienempään asuntoon tai palvelutaloon ja silloin on luovuttava paljosta. Saattaapa joku muuttaa ulkomaille ja suurin osa kodin tavaroista ei mahdu muuttokuormaan.
  Olet saanut edullisesti kauniin esineen ja malja hyvän ja arvostavan kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että syitä voi olla monia luopua jostakin tavarasta. Onneksi on näitä kirppareita!

   Poista
 2. No kyllä tosiaan. En ole kauniimpaa nähnyt. Toivottavasti tuo säilyy ehjänä.
  Laita se jonnekin ylös, kun pikkuinen alkaa liikkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan ollaan jo siirrelty tavaroita hänen pienten sormiensä ulottuvilta. Kaikki kiinnostaa, etenkin ne joihin ei saisi koskea.

   Poista
 3. Moi....tämä on Jozefina Krosno Poland taidelasi.

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat! Kiitos!