sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Aitoa ja epäaitoa


Kahdenlaisia laseja, joista yksi on vain se ainoa oikea. Nimeltään lasi on Mesi juomalasi, jolla on korkeutta 14 cm ja suuaukon halkaisijaltaan 6 cm. Lasin design on Tapio Wirkkalan ja lasi on ollut tuotannossa vuosina 1970-1980 Iittalassa.

 Nuo viisi muuta lasia ovat mitä ilmeisemmin kopioita, koska niiden mittojen mukaan en löydä tietoja ja kun otin lasit tarkempaan tutkiskeluun, huomasin, että esim. pohjan osalta ne ovat aivan erilaisia. Näin sitä voi mennä halpaan itsekin, kun vielä on hakusessa tämä tietämys. Päätinkin ottaa nyt nuo viisi ihan jokapäiväiseen käyttöön, sillä ei sitten harmita, jos joku näistä menee rikki, kopioita kun ovat. Muistaakseni en näistä montaa euroa per kappale maksanut, mutta oppirahat on maksettava tässäkin harrastuksessa.

Sadepäivä täysillä. Olen kutonut ja katsonut ensimmäisen jakson sarjasta "Kosketus". Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta sarjalta, joten seuraavaa jaksoa katsomaan...

4 kommenttia:

 1. Kopioita tai ei, niin kauniita ovat :)
  Ja nythän raaskit ottaa ne käyttöön !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat tosiaan nämä feikitkin! Käyttöön on otettu:)

   Poista
 2. Kiva tietää suunnittelija ja nimi. Törmäsin noihin laseihin kipparilla vasta ja niitä hipelöin, koska ne olivat mielenkiintoisen näköiset. Tuli mieleen Kaj Franckin lasiveistokset Ateenan Aamut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytö oli vielä tallella, jos et heti ostanut!

   Poista

Kommentit ilahduttavat! Kiitos!