sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kippis uudelle vuodelle


Kippis 1798
vetoisuus 70cl
Nuutajärvi
Design Oiva Toikka 1972
Tuotannossa 1972-1975 

Näitäkin laseja ostaessani en tiennyt näistä laseista yhtään mitään, mutta vaisto sanoi, että nämä kannattaa ostaa. Ensinnäkin hinta oli todella edullinen ja uskoin, että jonkun suomalainen suunnittelijan designia ovat nämäkin. 

Yritin jossain vaiheessa näistä tietoa etsiäkkin, mutta mitään ei tullut vastaan. Tänään huomasin, että Teemalta tulee Oiva Toikan ja Kaj Franckin ystävyydestä ja työtoveruudesta ohjelma, jonka innoittamana etsin vähän kuvia kummankin tuotannosta muistin virkistykseksi ja eksyinkin Designmuseon sivuille, josta löysin tämän Kippis tuopin tiedot. Mahtavaa! 

Edelleenkään en löytänyt muuta tietoa lasista. Ainoastaan Kippis hakusanalla tulee vastaan Timo Sarpanevan samannimisen sarjan tuotteita, mutta ei Oiva Toikan. Tästä voisin päätellä, että taitaa olla aika harvinainen lasipari minulla tällä hetkellä. Prinsessa tykkää näitä käyttää vesijuomalaseinaan, koska ne ovat tosiaan 70cl kokoisia. Riittävän isoja!

Nyt haluan toivottaa kaikille aivan mahtavan löytörikasta uutta vuotta 2013 tämän Kippis vesijuomalasimme kera!

4 kommenttia:

 1. Kiitos kommentistasi blogissani. Arvostan kaikkea kotimaista lasia ja posliinia ja muutakin suomalaista, olen usein käynyt nuutajärvellä siellä avajaisissa, se on ollut kiva tapahtuma, myös muuramen myymälässä on tullut käytyä. Tuo lasi onkin aika iso. Olen nyt just lähdössä kirppikselle, turussa niitä on kymmenittäin. Hyvää vuoden viimeistä päivää ja uutta vuotta 2013 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuramen myymälässä on itsekin tullut käytyä muutamia kertoja, mutta Nuutajärvellä esim. en ole käynyt. Tulevaisuuden tavoitteisiin siis sellainen käynti.

   Kesälomaisena päätin, että lomalla sitten piipahtelen naapurikaupungeissa kirppareilla lähiviikkojen aikana. Löytöjä varmasti luvassa:)

   Kiitos toivotuksesta! Samaan toivon Sinulle!

   Poista
 2. Näiden pitäisi tosiaan olla ainakin tarpeeksi suuria juomalaseiksi! :-) Hieno löyty ja saattaa olla arvokaskin, jos ei vielä tänään niin ehkä tulevaisuudessa.

  Onnekasta uutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat! Kiitos!